Audiologi på andra sidan jorden, forskningprojekt och livet som student

lördag 31 mars 2012

veckan och dess forskningsturbulens

Idag ar det lordag hos mig. Jag har varit pa sjukhuset och testat fyra barn tillsammans med Joseph och Paul och nu ar jag tillbaka pa kontoret for att forsoka pussla lite till med mitt forfattande.

Har fatt tillbaka feedback fran tva av mina handledare den har veckan. Den forta omgangen satte mig i arbete och jag gjorde lite andringar osv. Nasta feedback satte mig i annu mer arbete!
Hade en liten privatlektion i hur man skriver artiklar som kan bli publicerade igar.. Vilket saklart var valbehovligt och jag larde mig jattemycket! Jag har verkligen tur med mina handledare, det kanns verkligen som om de bryr sig.De vill lika mycket som jag att den har artiklen skall bli bra!

Pediatrics i igar var jatteintressant.. det slog mig hur mycekt test for barn det finns pa engelska.. Lektionen handlade namligen dels om taltest for barn. 

- Inser mer och mer hur haftigt det ar att vara har nere och att faktiskt fa arbeta med the UQstaff.

Paul hamtade mig och korde mig till och fran sjukhuset idag, ni kan ju bara tanka er hur harligt det kanns att sitta i en bil totalt tva timmar och bara prata horsel och jobb! UNDERBART!
Vi pratade om allt mellan basilarmembran och yrkesrollen som audionom.. Paul berattade om hur det fungerar i Australien och jag berattade om Svergie.. prackte tyvarr (eller?) hans bubbla om att Sverige ar perfekt i allt som handlar om sjukvard.. Han holl nastan pa att kora av vagen nar jag berattade hur det ser ut angende REM-matningar i dar hemma. Vi kom aven in pa att prata om horapparater och rehabilitering av horselskador.. Intressant och spannade med input fran en student som ar van vid Aussie-systemet, men valdigt likt synsatt som var Audiologiprofessionen har hemma.
Har far man en vardecheck till HA och kan toppa den om man vill/kan.
Vi pratade om for och nackdelar och nackdelar...
- Det ar abslout vart en funderare! Vad inom det systemet som kan ga fel? Det finns sa mycket att disskutera kring detta och det kanns viktigt att vi tanker och pratar om det!


 This is a photo of parrots for Danny back in England! They are white ones, but they are still parrots (I'll get you a photo of green ones later on)

 I onsdags var vi i West end och at middag, och sen spelade vi biljard pa the music cafe! Basta stallet jag varit pa hitills! West end ar som mollan fast exotiskt och haftigare! (Sa, ja, jag gor annat an hanger pa Uni ocksa!)

Nu- jobba Sen- Gym

tisdag 27 mars 2012

sondag mandag tisdag, det gar fort nu.

Verkar som om tiden bara vill springa ivag.. har redan varit har en fjardedel av tiden.
Det har gatt jattefort, jag har visserligen hunnit gora massor av saker men anda..

Just nu sitter jag och filar och slipar pa min metod, tankte att en bloggpaus kunde passa sig.
Idag ar min kontorskollega har ocksa. det kanns bra med lite sallskap aven om vi bada jobbar.

I sondags fyllde Lloyd ar, sa jag bakade en morotkaka, fast pa ett lite annat vis.. la smorkramsglasyr i mitten och vanlig philadelphiaglasyr pa toppen och dekorerade med valnotter eftersom jag anvande det i kakan ocka. Den blev inte lika bra osm jag hoppats pa dock, men det ar svart med ny ugn, sa har tankt baka nagra ganger sa jag far klam pa det.. det ar dessutom bra att baka sjalv istallet for att kopa, tex brod och muslibars. Skall nog gora Runas (min systers) recept pa fruktbrod nasta helg. For det far bli pa helgen eftersom man inte hinner speciellt mycket pa vardagarna, for de ser ut sahar:
UNI
GYM
SOVA
Inte klokt vad trott jag ar pa kvallarna, det ar lite battre nu, men fortfarande slocknar jag vid 21-tiden pa kvallarna. Har hort att det skall vara sa den forsta tiden, men nytt sprak och allt.. jag tycker dessutom om att kunna somna tidigt eftersom man vaknar tidigare da.. (jag kommer nog vara riktigt morgonpigg som pensionar, vara uppe klockan 5 pa morgonen om jag fortsatter sahar..)

Back to work!

lördag 24 mars 2012

Mer bilder från Uni!



Det här är på väg hem från uni, det gula huset var det huset som jag tittade på rum i men inte flyttade in i.(btw)


Bilder från mitt kvarter.

Min hyresvärds bil, don't we love it?

Min innergård.

En av katterna som bor hos oss

Såhär spenderar vi vår kvalitetstid. 
Hon är så mysig men väjer noga vem hon myser med.. känner mig speciell (haha)

Hemma från löprunda!


Igår var jag på audiologikväll.. Verkligen trevligt.. det gjorde att jag fick mycket bättre grepp om studenterna och socialisera lite med allt från audiologi professorer till andra yrkesverksamma ..  
På bilden ser ni några tjejer som jag kom dit med och som är jätte trevliga! 
En sak som är rolig när man kommer någon annanstans är att man kan se sidor hos folk som är samma som de sina egna kursare hemifrån har.. Visar verkligen att det är en viss typ av personer som väljer området inom audiologi - I like it! 
Pratade med en "Audiologist" som arbetade med Rehab... Såklart kom vi in på etik etc.. hur svårt kan det vara att hålla ytliga samtal med andra audio-personer egentligen? Tydigen har jag en tendens att hamna i diskussioner istället ;)  

Just nu sitter jag vid köksbordet, min rumskompis diskuterar en snart publicerad artikel som hon arbetar på med sin pojkvän.  Han är här från New Zeeland över helgen, vilket är trevligt.

Jag var uppe i ottan imorse för att åka ut till sjukhuseet och testa bäbisar för första gången. Det är en speciell känsla att vara bland nyfödda.. Mammorna har en viss sken över sig. Det är häftigt! 

Vi fick material från en bäbis idag viket vi var nöjda med.. jag testade henne också så det känns bra.. metoden sitter nu! :D 
Den andra bäbisen vi testade hade antagligen vätska kvar ena mellanörat och sen hade hon förmycket kroppsljud för sig.. typ snarkningar :) 
så det blev ingen data där.. men rätt häftig känsla när hon börjar gråta och min handledare börjar ta fram en napp.. Men det som behövdes var bara att någon (jag) höll i henne och lindade filten lite tätare runt henne.. Bäbisar alltså <3


torsdag 22 mars 2012

Här bor jag, Jag har fått så mycket frågor om hur jag bor så  jag tänkte att ni kan få se själva. detta är altså kök och vardagsrum i ett! 
 

Jag skaffade mig en ny kompis på väg till skolan! hela Australien är som en stor djurpark! 
Fast det är lite äskigt också, härom kvällen när jag var på väg hem hoppade en padda upp på min fot! de sprutar gift så jag blev skiträdd... bev även rädd för en myra som bet mig igår kväll när vi satt ute en stund. trodde det var en spindel först.. och Lloyd gör det inte bättre genom att säga att alla djur dödar dig och lovade köra mig till sjukhuset om det blev värre... :) Men det var bara en myra, en stor en dock!

I en paus igår ställde jag mig på baksidan i solen och drack lite vatten, och där är det ett träd med kanske 15 papegojor i! 
Pausen blev alltså lite längre än vad jag tänkt mig, (haha)


Här är en annan liten krake som klättrade på badrumsfönstret när jag kom ut Duschen igårkväll! 

om vi ämnar djuren lite; 
Jag har fått sällskap på kontoret, en kvinna som skall vara där måndagar och onsdagar. Hon har en liten i magen.. så härligt!  Hon påminner lite om min storasyster Alma, som också har en liten i magen! vilket jag tyckte var ganska lustigt! Det blir nog bra med lite sällskap ibland tror jag! :)

Lunchen med Kate igår var supermysig! En varsin sallad och massa historier! 

Idag jobbar jag hemifrån för första gången, passar på att tvätta och så medan jag läser. har gjort första utkastet på ananlys och procedur i metoden klar (dock inte färdig att skicka in) men behöver göra det praktiskt några gånger också så att man inte missar småsaker som skall stå med!  Så därför kan jag vara hemma och jobba då jag bara har artikelläsning på schemat idag.. Tänkte lyxa med att sitta i soffan och läsa den :) (haha)

xo

måndag 19 mars 2012

analysmetod och tiden som försvann

Ny vecka på Uni, började tidigare än vanligt idag.. Jag var på kontoret klockan 0700 och hade möte med Joseph Steffanie och Paul 0730.

Paul och Steffanie är de andra två master studenterna som jag skall jobba med i det här projektet. Jag tror jag har nämnt dem tidigare fast inte vid namn..

Vi gick igenom hur vi skulle processa våra rådata innan de åker in i exel och SPSS.. Ni kan ju tänka er vilken lättnad att vi skall använda oss av SPSS som vetenskapsmetodiken  introducerade till där hemma i höstas! Gillar att programmet vi använder oss av heter EchoMaster.. (Hör nästan Tobbe säga: "bli en J*kl på OAE" när jag hör det namnet). Kände mig även lite smickrad när Joseph säger att jag är den stora byggstenen i projektet eftersom jag kommer samla mest data och analysera typ 70 % medan de andra två delar på resten, det innebär mycket jobb men också att jag kommer lära mig mer. Så det känns bra!

Så fick jag svar på min förfrågan om att få vara med på studentorganisationen från ASAs (audiological society of Australia) väkommnade för studenter nästa fredag.. Det är middag och trevligheter på ett ställe som heter the Fox i south bank.. Jag skall nog möta upp Emily och Kate från masterår två innan och gå dit tillsammans. Så det känns bra också! Spännande!

Sen är det tidig morgon på Lördag! Första dagen på Ipswitch sjukhus! ser verkligen fram emot att få komma ut och göra forskningen lite praktiskt :) Efter tolv timmar på uni idag är jag lite mätt på artiklar och skrivande :) förstår inte vart tiden tog vägen, helt plötsligt var klockan halv åtta och ingen var kvar..

Imorgon är det nya tag på min metoddel! men ska hinna med gymmet också för det gjorde jag inte idag :/

Drömmer jättemycket just nu. Tror dock att det är bra för att bearbeta intryck, men man kan ju förundras över hur skruvade drömmar man kan ha!

Snart kommer Lloyd över och säger hej  så ska plocka in tvätten från igår!

XOXO

fredag 16 mars 2012

Såhär jobbar jag!
Detta är alltså hur jag försöker förstå vad jag egentligen håller på med.. Lite nervbanor och efferenta signaler till örat.. Ipsilateralt och tjusigt. 
Jag har tydligen knöliga hörselgångar.. så stimuli blir konstigt om jag använder vanliga prober, där för använder jag den här proben med en gul skumgummi-propp på. Annars blir klicken liksom klippta vid 1 kHz och 4 kHz. Så det är ett bra tips till när man skall Mäta OAE kliniskt.. funkar det inte med vanliga prober kan man använda knepiga prober :D Bra att man kan lära sig av att vara knepig själv!
 

Såhär ser det ut när jag är igång med bakgrundsförfattande.. Har även börjat skissa på min Metod.. 
Men det tar tid.. ska faktiskt dit imorgon också.. trots helg.. kombinerar det med ett RPM-pass så kommer jag verkligen ner dit! :D

Sen så kan man sticka ut näsan genom min kontorsdörr.. och vad hittar man där? 
Provade dem för första gången idag.. känns som om det blir fler gånger.. för min hjärna fungerade mycket bättre efter lite godis! 

Jag har dessutom blivit stammis, Long black varje morgon! Men måste erkänna att det tog ett tag innan jag hittade ett ställe där kaffet var bra på campus.. de är ju vana vid latte och Cappu.. 
 Så deras svarta kaffe kanske inte är det bästa.. Men detta fiket har både bra mat, kaffe och super trevlig personal.. dessutom 1 minut från mitt kontor! yey!

Här kan man springa om man är rastlös.. hade det inte varit så varmt på dagarna hade jag nog tagit en tur runt campus mitt på dagen för att få igång hjärnan lite.. Väntar nog nån månad till så temperaturen kan sjunka under 25 grader iallafall :) Jag har en dusch bredvid kontoret så det kommer passa perfekt!




Så vackert är det på Campus! Om ni ser valven runt om den stora gräsmatten (great court) så finns det alla universitets loggor inknackade.. alla i hela Världen alltså.. Om jag hittar Lund så skall Wayne fota mig under den har han sagt!
 Alla professorer som betytt något extra för UQ finns avbildade som stenhuvuden på väggarna runt gräsmattan.. Kanske nåt att sikta på? (haha) 


Idag har jag varit på min andra lektion i barnaudiologi. Vi har gått igenom tester som VRA och Lek.. Får massa bra ideer till hur man skulle kunna lägga upp föreläsningar av att vara med där, en blandning av lund och UQ hade nog varit superbra! 

Ron(föreläsaren) gav oss en varsin present! - en badsvamp! Jaha, tänker ni.. vad har det med öron att göra? 
jo, förstår ni, man använder den till att sätta under bygeln på benledaren så passar den barnet bättre! 
Så smart!
Helt underbart att alla verkligen satte den på sitt eget huvud också! 

Det känns också bra att när vi pratar om vissa saker (som sugreflexer hos barn) så känner jag igen referenserna och ser vår psykologi föreläsare från år ett framför mig! (Eller vad säger A7/L29om det?)

Det här tillägnar jag Lucas, för jag lovade honom att skriva om detta (och Tobias med för han är nördig med mig i det här.)
- I pausen tar Ron fram sin Ipad med en App på -soundmeter tror jag den heter.. och mäter ljudnivån i rummet. Han tipsar klassen om denna App varpå jag räcker upp handen och berättar att den går jättebra att kalibrera vid REM-utrustningen om man håller den på samma avstånd från högtalarna som micken..

Jag känner mig supernördig men Ron nickar gillande och som tur var kom det ändå  fram två studenter efteråt och bjöd in mig till en audiologiträff nästa fredag.. (de verkade till och med vara bra tjejer!) Så prata audiologi i south bank om en vecka! woho!







onsdag 14 mars 2012

Onsdag. puh viken dag!

Dagen började inte direkt med strålande sol... det öste ner, ja som det gör när det regnar här.. jag kär på mig och går ner till uni..
Genomblöt kommer jag fram och upptäcker att jag glömt kontorsnyckeln hemma.. inte mycket att göra än att kila hem igen i ösregn.. hittade dem och ner till skolan igen.. hädanefter har jag alla nycklar på samma knippa kan jag lova!

Men sen blev det bättre, läsa artiklar  och lunch med Kate, hon är en supergullig tjej och vi bestämde att onsdagar är vår Lunchdag för då är hon också på Uni..  Det är jag mycket glad för.. (dessutom kommer hon verkligen undra vad jag har skrivit om henne här... haha)

Senare blev jag också kompis med tjejen som har rummet bredvid mig.. för vi går på toa samtidigt hela tiden.. hon kom fram till att vi måste dricka samma mängd vatten under dagen.. a lot!


Sista jag gjorde på Uni var att fortsätta öva på Suppressionsmätningen med Kemar som sällskap.. men han går inte att mäta så bra på.. inte direkt några emissioner från honom.. Man kan tro att han lever.. men nej.. ingen aktivitet i hans hjärnstam inte!

Jag kilade ner till gymmet för bröst/axlar/tricep och RPM.. kan inte sluta förundras över att alla killarna på gymmet ser ut som ett stycke kött, och de tränar i sånna kläder som rocky skulle kunna ha på sig.. gymkulturen är verkligen ut till sin spets här! men jag tycker det är kul.. haha!

Dessutom verkar alla vikter vara mycket tyngre.. tror de drar åt sig vatten av fuktigheten :P Eller så är det för att det är så varmt.. man ser verkligen varenda blodådra när man tränar här för att det är så varmt inne på gymmet.. men det kan ju vara coolt, så ser man mer vältränad ut än vad man är :D (kind of?)

(ja, där kom första nörderiet om gymmet... varsågod :P)

Verkligen läggdags för mig nu!
XX

tisdag 13 mars 2012

OAE- mätmetod och nya Rumskompisar!

Så igår visade Joseph mig och de andra två studenterna hur man utför mätproceduren, eftersom jag tränade lite på det på eftermiddagen känns det rätt bra.. men det är lite krångligt eftersom utrustningen är sen Kemps tid.. Det är dessutom/ändå rätt coolt.. man känner sig som en labbnisse när man sitter där.. förstår dock inte hur babysarna skall vara lugna och i samma state of arousal under hela mätningen.. för den är rätt lång..

Idag har jag pratat lite med Wayne och fått bekräftat att jag inte behöver skriva två artiklar.. utan bara en(uppsatsen)! Han har även visat mig sin brandhjälm. HAHA! inge mer sagt om det, men det är vit och han har den på sitt  kontor om man behöver evakuera.. (för att alla skall se att han är "ledare")

Jag och mina nya rumskompisar käkade middag ihop igår.. hur gott som helst, stek i ugnen och massa goda rotfrukter till.. bland annat röd morot (wtf?) Den var supergod. mera röda morötter för mig!
,
så det blev en bra första kväll hemma hos mig.. Hemma hos mig, det känns skönt att säga kan ni tro.. Fast det är inte som om killarna blir av med mig ändå.. var där igår en stund och funderar på att kila över typ nu igen..

Fick en superfin blomma att ha hos mig av Lloyd, men det är så mörkt inne hos mig (utan lampa), så den får stå på köksbordet där det är ljusare. det mår den bättre av, het klart!

Hopp och skutt, iväg ut i värmen igen!

 Det här är lite bilder av vad jag har haft för mig de senaste dagarna..

 Fredag på klubb.

Sam i second hand butik! snygg jacka -ja! 


 Jag och sam tar oss ut till bra fotoställe.



Lloyd behövde inte gå runt för att komma hit, han bara simmade rakt över! 

På väg hemåt igen.. bästa söndagen på länge..

måndag 12 mars 2012

pediatric audiology, gym, utgang och hoppa fran klippor

Ny vecka nya tag, heter det ju.. men for mig kanns det som att allt flyter ihop..
dock skont att uni borjar igen om en liten stund. Joseph skall introducera mig och de andra tva masterstudenterna till hur matmetoden gar till sa att vi vet det innan babysarna blir utsatta for vara forsok :)

Forra veckan var jag pa en Lektion i barnaudiologi, den var upplagd ungefar som det vi fick ut av varan barnaudiologikurs i Lund.. men jag snappade upp nagra tips om hur man praktiskt kan tanka nar man bemoter barn, vilket var bra, man behover ju bade magkansla och teori i det har jobbet!


Sen var jag pa gymmet, korde ett RPM-pass (alltsa spinning) sa skont att gora nagot som jag ar van vid att gora.. instruktoren kom fram till mig efterat och beromde min teknik.. sa jag glanser lite i det fortfarande!


Vi gick ut pa kvallen, det var roligt och det kanns kul att det finns sa manga goa personer runt omkring mig just nu!

(Kate och Jess i en taxi)

i lordags skulle vi [kt till gardners falls, men vi orkade inte for att vi var helt slut efter veckan och den sena kvallen, sa vi bestamde oss for att gora det pa sondagen istallet.. det var hur kul som helst.. det var jag Lloyd och Sam som akte, och alla tre har sar efter klipporna.. Men - jag tog mod till mig och efter en lang stund svingade jag mig ut fran ca 10 m hojd med hjalp av ett rep och hoppade i vattnet, jag trodde aldrig att jag skulle vaga gora det.. Men - jag lyckades! san kick av det! (ska fa lite bilder av Lloyd sen sa de kommer sa smaningom! :)

Nu - ivag till Uni.. Ja forresten, jag har flyttat till eget nu.. bor med en kock och en PHDstudent.. vi skall ata middag ihop ikvall sa ni far veta mer om dem efter det!

torsdag 8 mars 2012

Just get settled

forsta gangen jag skriver pa min blogg fran kontoret, skall forsoka att inte gora det for ofta. Det ar inte sa latt att byta ut alla svenska bokstaver mot "utan prickar" bokastaver. Men det gar anda!

sahar ser det ut dar jag sitter och skriver just nu. Det ar lugn och skont. just nu har jag ett stort rum pa farsta vaningen for mig sjalv, men snart kommer det tva trainees till. Fast de skall gora projekt i physiotherapy tror jag.


Inte mycket till varlden kasnke, men det ar iallfall mitt kontor :) forsta veckan har jag fatt direktioner pa att bara gora mig hemmastadd pa campus och komma over min jetlag, vilket ar bra for att det tar tid att fixa sakerna som skall fixas, boende, bankkonto, login, och ID kort.

Mitt ID-kort, det ser lite ut som om nagon slagit mig i ansiktet pa bilden, men jag ar anda Staff.. fast jag har inte klurat ut vad jag har tillgang till an.. :)


Den har bron gar fran dar jag bor just nu och over till campus. den arv till for cyklister fotgangare och kollektivtrafik, sa inga bilar. Har gar jag varje dag! Det ar otroligt mycket uppforbackar i Brisbane, vilket man far erfara nar man springer i tillexempel den har parken. :)

Kangaroo point har verkligen fin utsikt, den ser ut sahar. (det ar en liten bit fran dar jag bor men man kan ta bilen dit och ata lyxfrukost om man vill)

Tittar pa boenden fortfarande, skall fa svar fran en formedlare idag om ett rum med tva personer i. en tjej som gor sin PHD pa UQ och en grabb.. jag hoppas pa den aven om den ligger nara tagstationen, for den ar helt klart den basta hitills.
Har ocksa tittat pa en riktig lyxvilla vid floden. dar har amn utsikt over Uni och allt, men jag vill nog inte bo dar trots detta, for sjalva rummet var inte vart det, man betalar verkligen bara for poll och utsikt i det huset.. men  man vet aldrig hur det blir. jag aterkommer :)

(uni ser ni uppe till hoger!)

Traffade Wayne hariomdagen, vilket var jattetrevligt, sa nu har jag traffat bada mina handledare har nerre. Wayne gav mig aven schemat for masterstudenterna sa att jag kan hoppa in pa nagra av deras lektioner, sa pa fredag ska jag pa pediatric audiology! hur gott ar inte det!? Ja de flesta vet ju hur glad jag ar i barn sa ni forstar..

måndag 5 mars 2012

Tennis och sen vilse på Uni dagen därpå.

Uppe med tuppen två dagar i rad nu!
I går åkte jag och Lloyd ut och käkade frukost vid The cliffs. Ett ganska nytt café som hade utsikt över floden.
Sen åkte vi ut till hans föräldrar som lägligt nog skulle ut till IKEA den dagen.. Alla svenska saker förföljer mig :) Sam (syster till Lloyd) följde med oss och vi handade på second hand! Blev blommiga shorts för mig.


Tennis på Uni och sen en löprunda för att kolla upp vilken byggnad jag skulle till idag avslutade dagen, eller nästan, om man inte räknar grillkvällen.. Så ja, i Australien gillar man grillkvällar! hehe

Så, jag var alltså på Uni idag, fick mitt kontor och en rundtur.  Joseph som är min handledare visade mig utrustningen och deras klinik som de har på universitetet, så när vi gick in var det en riktigt söt baby som skulle bli testad.. och hörde normalt också!  Det är rätt roligt när Joseph namedroppar Linda Hood och Kemp när vi går på rund vandringen (coolt för audionomer).
Ni får se mitt skrivbord och så en annan dag!
Jag gick vilse när jag skulle hitta till biblioteket själv sen.. Men efter ett tag fick en tjej mig att hitta rätt.. tur det! för jag var rätt slut efter den fuktiga och varma promenaden :D

Vi var iväg och kollade på ett rum till mig, men det luktade lite för liksom sött där hemma hos den animeringskillen så där ville jag inte bo.. gör nya försök imorgon.. hoppas det blir bättre då! då skall jag även göra köttbullar till killarna här hemma. Sjukt att veta nåt exotiskt, men jag tycker det är kul såklart. Lloyd har även saknat tjockpannkaka från Sverige så det blir det nog senare i veckan..

Det är mesta är helt enkelt bara Gött.

söndag 4 mars 2012

Jet-laggad symptom

Ja, så fick jag känna på hur det är att vara klarvaken mitt i natten.
Jag sitter i vardagsrummet med datorn i knät och läser mina kursares bloggar.. klockan är halv fyra nu.. så jag ska ta ett glas vatten och försöka lägga mig igen snart...

Jag ringde hem till syrran precis och skypade med logopederna i New York. Skönt att man kan vara vaken mitt i natten och ändå kunna prata med någon..

Idag har jag blivit ilurad att det finns Drop bears.. Jag är fortfarande lite osäker på om skämtet är riktigt eller ej... (haha)

Till pappa och andra trädintresserade ; Har lärt mig att The gumtree har en speciell förmåga, man kan nämligen bränna ner dem och sen på 3 år växer de tillbaka till sin ursprungliga storlek, alltså lite som en phoenix. Man gör så på de stora träden för att hålla naturen välmående.. :) 


lördag 3 mars 2012

häng på en lördag

Lördag och chilldag...
 fick lov att sova några extra timmar imorse, asskönt att killarna inte väckte mig!
Vi hängde lite på morgonen medan det öste ner regn, som att hälla en hink vatten över hela Brisbane alltså.. Det regnar nu igen...

Jag och Lloyd hade lite kvalle-tid när vi skulle hämta hans bil på jobbet.. käkade lunch - tapas.. hur mysigt som helst!

 Sen så skulle vi åka upp och kolla på utsikten över Brisbane, hur fint som helst, känns lite konstigt att jag skall bo här i ett halvår.. Men det känns konstigt på ett bra vis :) Så köpte vi en jacka till mig som är tunn men vattentät.. blev lite smickrad av försäljaren som sa att han inte trodde jag var från Sverige när vi pratade med honom... så kommer väl in i engelskan mer och mer antar jag! :) Whoho!

Framme i Brisbane

Så då är jag alltså här!

Resan gick bra, men jag har fortfarande svullna fötter trots stödstrumpor och ett dygn här..
Träffade två tjejer från england på flyget, så jag hade sällskap från London... De skulle på semester i en månad..
I London hade jag en latte medan jag väntade och det måste varit den tråkigaste perioden..



 Höll mig vaken igår hela dagen och idag är jag faktiskt helt okej.. inte illa med tanke på att jag bara lyckades sova 6 timmar på min 32 timmars resa - oscar- jag lyckades inte så bra med jetlaggrejen :)

 Kändes jättelyxigt på flygplanet, massa god mat och man fick snacks med jämna mellanrum, så min mage var lite messed up (alltså övermätt) efter ett tag.. men vad gör det när man får lammgryta?

Så Lloyd hämtade upp mig på flygplatsen och så tog vi Lunch med hans kollegor på en polsk pub, skitdålig mat men det var deras fredagstradition så de visste om det (haha).. :) och det var Lloyds sista dag där innan han börjar skolan igen..
Det gör vi allihop på måndag..

Idag skall vi ner och kolla på stan och sen kolla efter lite annonser som jag kan ringa på för att skaffa någonstans att bo.. Jess som är Dennis tjej (Dennis är Lloyd roommate och Jamal också..) tipsade om bibblan på Uni för detta, så får se om det ger nåt! om jag inte skall bo i deras harrypotterskrubb såklart! :P (nej det ska jag inte)

Nu skall jag dricka klart mitt kaffe som behövs efter pubkvällen igår! Hur mysigt som helst var det och Lloyd har asgoa vänner.. Det känns bra nu! :)

XoXo