Audiologi på andra sidan jorden, forskningprojekt och livet som student

torsdag 31 maj 2012

That's not my name..

Följande smeknamn har jag down under (That I know of):

Louisa
Lisa
Lowisa
Louiseva
Sweden
The walkning girl
Cow girl
Horse Girl
Swedish friend

Love-isa (on request)


onsdag 30 maj 2012

Gold Coast och opponering!

Den har veckan ar som vanligt full av Uni timmar...Plus nagra till!
Jag haller just nu pa med analysen for fullt.. Nar man val tror att man borjar narma sig avrundning  sa kommer nagot annat intressant upp som man maste fortsatta jobba med!

Ecomaster och jag ar goda vanner nu.. det kanns lite roligt nar man analyserar och faktiskt vet exakt vad man gor.. for i borjan var allt lite osakert.. "vagar jag trycka pa denna knappen" typ.. Men nu kanns programmet som hemma.  Jag kommer nog alltid bli pamind om min tid har nar jag mater OAE..


Jag har opponerat via skype,! Detta var igar eftermiddag.. Jag var lite tontig och hade pa mig min nya University of Queensland- troja. HAHA, Killarna var superstiliga i vita skjortor med svart slips! Dessutom gjorde de en jattebra presentation..
Det var lite svart att gora det via skype.. men det gick battre an vad jag vagat hoppas pa! Kan dock tanka att det ar lattare att opponera nar man sjalv ar klar med sin egen uppsats.. Visserligen har jag ju gatt igenom de stegen i kandidatuppsatsen. Men det ar anda inte riktigt samma eftersom det var en litteraturstudie..
Men det fungerade, sa det behover man inte vara orolig for om man vill aka ivag! :)

Fick hemlangtan till Lunds universitet nar jag sag kara F1:an.. Good times! Kommer nog aldrig sluta lasa kurser bara for att fa lova att komma tillbaka dit.. (haha)
 


 men pa nagot vis lyckas jag anda klamma in fritid ocksa! I helgen var jag pa the Gold Coast..
Det var supermysigt.. Jag, Sam och Lloyd gjorde en liten roadtrip.  Badade ocksa.. inte frivilligt dock.. blev lite lekfullt kastad i vattnet.. Det var varmt i vattnet sa det var bara skont.. inte alls som nar jag blir kastad i vattnet hemma i Malmo.. (Varfor blir jag kastad i vattnet?)

Sen at vi lunch i Surfers paradise.. Det var lika plastigt som jag trodde att det skulle vara, tyckte mycket battre om Broad beach.. Det kanns mer gemytligt!


Har ar bilder!



Mot stranden! (Broad beach)

 Did you see this coming? I did! :)




 Sjojungfu pa land? :)



Lunchdags! 

Turistbild!



fredag 25 maj 2012

Man hinner andra saker an att studera ocksa!

De senaste dagarna har varit supersociala, pa ett bra satt.. for jag kanner fortfarande att jag jobbar pa..
Istallet for att ta min kaffepaus i solen sjalv har jag bokat in fikor..
Har fikat med en tysk utbytesstudent , med Kajsa och Sofia (svenska bytisar) och idag har jag haft Lunch med audiologitjejerna!

Jag blir faktiskt mycket mer pruduktiv nar jag har inbokade pauser. Det ar nagot i att veta att man har x antal timmar till paus istallet for.. "nangang runt tolv"
Det ar tydligen sa jag fungerar iallfall.

 Idag har varit en... verkligen avrundande dag pa veckan.. forsov mig imorse. skyndade till motet klockan nio.. hann i tid (yes). Ivag till Pedaud.. Lara om horapparater och CI.. Rakade fa igang klassen i en diskussion i etik och CI.. Tydligen sa far man inte teckna i vissa CI program, vilket jag reagerade strakt pa.. Jag kanner att jag vill kolla upp det mer for det ar i mina ogon superudda om det ar sa..

Eftermiddagen har jag spenderat med att lasa, skriva, fundera, skriva, ta rad fran handledare.. lasa skriva.. Ja, jag kan halla pa sa ett bra tag till kanns det som..


OHOH! holl nastan pa att glomma, jag klattarade igar.. Det var det roligaste jag har gjort pa lange! Min rumskompis (Toni) och jag och Boris (PHDar pa Tonis labb)  akte till West end! Klattrade svar lila bana, vilket jag maste erkanna att jag ar lite stolt over eftersom det var min fosta gang :)

Jag ahr ont i hela kroppen idag.. men pa ett bra vis.. Det ar inte varre an vanlig traningvark, men pa stallen som gor ont nar man sitter ner och skriver. vilket jag tycker ar kul.. Jag kan inte hjalpa det, men jag gillar traningsvark!

Nar vi gick darifran sa tyckte en av de som var kvar "sign up for a membership next time, I don't work here.. But you should sign up, really!" Toni kommer skriva upp sig nasta gang.. Jag kommer forsoka ga sa mycekt jag kan innan jag aker hem.. men det ar inte sa lont att teckna 6 man om man bara ar har i 1,5 till..

Jag aker snart hem, huva! Det vet jag inte om jag ar redo for.. haha.


see ya!

onsdag 23 maj 2012

planera sista tiden (?)

Tiden gar snabbt.. uatn att jag hunnit blinka ssa ar det slutet av maj.. det innebar en och en halv manad kvar..
Det kanns konstigt men bra pa samma gang..

Jag har kommit pa mig sjalv att mer och mer borja planera hur det kommer vara nar jag kommer hem.. Jag har precis atit lunch med Kate, vi pratade just om fenomenet att inte vara dar man ar utan att standigt tanka frammat.. Jag antar att det ar bra, men just nu kanns det lite frustrerande..

Ett tips till andra som tanker aka utomlands i nagra manader, forsok gora det ni vill gora direkt, for mot slutet kommer ni upptacka att tiden anda inte racker till..

Tanker att jag skall forsoka komma ner till Sidney en helg innan jag aker hem.. sa det blir en trip mot slutet av min resa..Det smartaste hade varit att gora det sista veckan, alltsa flytta ut fran Dutton Park och aka en svang nerat..
Jag hade egentligen velat ga pa konferansen i Adelaide.. men den kommer kosta for mycket for mig just nu.. det ar billigare att aka en weekend till Sidney sa det far bli sa istallet.. Mycket som skall passa..

Idag har jag bara koncentrerat mig pa Tobbes och Lucas uppsats.. Hej, vad glad jag ar att jag laser ngt sa intressant! :) Maste erkanna att det ar skon avkoppling fran min uppsats.. Jag kanner mig lite overvaldigad av statistiken.. Men ska ha mote med Joseph imorgon, sa det kan antingen kannas battre efter det eller 10 ganger varre..

Jag Traffade Wayne igar.. vi pratade om teknik for skrivande.. Wow vad den killen ar duktig pa att forklara.. fick en boost av energi nar jag gick darifran!

Igarkvall at jag middag med tjejerna, det var supermysigt.. men jag kom lite sent for att jag gick at fel hall, jag har abslout ingen kansla for att ga at ratt hall.. Jag skyller pa att det ar for att jag ar pa sodra hemisfaren..
Iallafall, jag at en cocosmjolkscurry med rakor.. mums! Thaimaten har sa mycekt battre i Brisbane an hemma! (ravarorna eller koken?)

Imorgon skall jag klattra! Toni och Boris och jag.. Det skall bli superkul! Vi tar ett kvallspass nar vi alla ar hemma fran uni.. (labbrattor som vi ar). ska forsoka komma ihag kameran, jag ar allt for dalig pa att komma ihag att ta bilder.. Antar att jag kommer grama mig lite over det nar jag kommer hem.. Annu en sak att bli battre pa :)



Hors snart igen!

Lovi






söndag 20 maj 2012

Bloggar mest på helger nuförtiden (?)


Den här veckan har det hänt mycket! 
Anders, Kajsa, Boel och Ingrid  har varit i Australien på en Turné. Deras sista stopp var Brisbane, Där jag finns! Måste erkänna att jag fick lite hemlängtan etfer att ha träffat dem.. Tänk att Lund och the crew därifrån betyder så mycket.. Kanske inte så konstigt med tanke på att jag spenderat en hel del timmar där de senaste fyra åren.. 
Sitter just nu och mumsar på Bilar, för de hade tagit med Godis till mig! Jag hade precis  börjat klaga för folk här hur mycket jag saknade Turkisk peppar och Bilar.. Inte nu längre, MUMS!

Fredagskvällen var jag ute och åt middag med Excangestudents.. Det var jättemysigt, Det är verkligen den mest sociala klicken personer som är utbytesstudenter.. Det märks! Alla är så lätta att komma överens med!

Vi var väldigt fascinerade av den här lampan i taket, Artsy Artsy!
När vi inspekterade den stannade en i personalen och sa att vi var söta som var som små barn över att lampan såg ut så! Det var vi nog också!

Lite mer planer för midsommar också.. Svenska traditioner finns härnere också :)


  


 Tyskland åt sina hamburgare med händerna och vi svenskar åt med kniv och gaffel... Är det stereotypt?
 mumma, Burgare!


Sen var vi på sjukhuset som vanligt i lördags! Två babysar testade och förhoppningsvis går båda att använda i studien.. Analysen får avgöra det i nästa vecka! Vi drog över tiden med två timmar dock.. och precis innan vi gick så säger vår handledare att det är hans födelsedag.. typiskt att allt skulle ta längre tid när han hade en viktig dag!


Sen åkte jag hem och pluggade, som vanligt bakar jag på helgerna.. Det blir lätt så när man pluggar! 

Det ni ser här är Tobias och Lucas uppsats som jag skall opponera på via skype om en vecka ungefär.. Sätter mig in i ämnet, Det är siperspännande, gad att jag opponerar på deras uppsats!

 
Såklart har jag även musik på när jag pluggar! 




Sen hämtade Dennis mig så åkte vi till coles för att handla.. Jag skulle nämligen laga middag på princess street på kvällen, Pasta med lax och vitvinsås! mums!

Sen somnade jag gott, hur trött som helst igårkväll... Gick på en fest klockan 06.15 på morgonen 
(i pyjamas).. 
Eller rättare sagt jag skypade med mina vänner hemma när de firade Alexandras Sommelierexamen! 
Grattis igen finaste vännen!  


Idag har jag och Toni myst och städat, sen åkte hon iväg på sportaktiviteter och jag har pluggat.. Jag ska iväg på middag ikväll för att Sam fyller år! Skall bli mysigt!Sen tidigt i säng för att Plugga statistik imorgon :) huh! 

söndag 13 maj 2012

Kaffe, plugg, fotboll och Paella


Morgon-Söndags-kaffe i West end!


West end.

Det är Mors dag i Australien idag! 
Mamma- Jag Älskar dig! 


Vi gick in i världens mysigaste vintage butik..
Här fanns det massor av skyltar och retrosaker..
Alexandra Wahlgren stod det skrivet över allt! 
(eller snarare jag kunde se henne bi exalterad över alla sakerna därinne!)



So true, det är något som jag kan leva efter!


Söndag eftermiddag = Fotbollsmatch

 Det var som vanligt kul! är trött som ett barn nu!
Känner för att lägga mig över datorn och somna..
Vi var lite för många som spelade idag dock.. det kändes, lite för lite bollkontakt då..

Hoppas att det inte är lika mycket folk nästa gång..
Vi spelade 14 stycken i varje lag.. inte så bra :/






Det är iallafall kul att göra något med Toni, hon är den bästa rumskompisen man kan ha!
Killarna hörde om fotbollen och följde med.. sen var jag över och åt middag hemma hos dem, Paella Aussie-vis.. det var gott, men annorlunda :) Mer som en gryta faktiskt...



Fick även Plugg gjort idag, det var bra! Jag har uppdaterat mina kunskaper om SPSS och Statistik.. Lucas hade bästa tipset på det, så jag mixade youtube klipp med anteckningar från kursen i höstas..

Har även läst om ungdomar och utbildning i England (ungdomssociologi) Har börjat på min sommarkurs nu, för jag kommer inte så mycket tid i början av sommaren.. Så jag tänker att desto mer jag hinner göra nu (helger/kvällar) medan jag väntar på sista datan desto bättre.. För sen kommer nog den tiden bara ligga till uppsats skrivande :) Skönt att vara inne i det nu.. det börjar kännas att det vi gör är på riktigt nu när jag kommer in på statistiken.. Det är det svåraste tror jag..
Mest för att jag tycker om att att lära mig mer om Audiologiska saker men inte har ett lika brinnande intresse för T-tests.. :)



lördag 12 maj 2012

...

Lördagskväll.. jag bakar drömmar och läser ungdomssociologi.. Det känns bra. Har en slapp dag.
Tänkte gå och handla, men Coles stänger klockan fem på lördagar så jag hann inte det.. Det tycker jag är vansinne. Mataffärer borde ha öppet lördagkvällar.. Tänk om nån har glömt köpa lime till kryddningen av lördagsmiddagen.. Det går ju typ inte att laga mat utan Lime.. Kakor går dock bra att baka hur som!

Igår hängde jag med pojkarna och bryggde öl, det var spännande.. jag har inte varit på ett bryggeri förut. 
















Har hittat ett tjejgäng som är supergulliga här nere, vi har så roligt ihop. 

Här är de :) förra gången vi umgicks bara tjejerna!

De är aussiesar alla utom en av dem. Kyah, vi var hemma hos henne igårkväll.. Hon är från USA. pluggade ett halvår och sen bestämde hon sig för att flytta ner..
 Jag tänkte att jag skulle gå hem till henne.. tänke att det skulle ta 30 - 40 minuter.. Men det slutade med att jag gick i en och en halv timme.. jag var helt slut när jag kom fram.. HAHA, så nu är jag tydligen "the walking girl" :) Jag får många smeknamn härnere..




torsdag 10 maj 2012

:D

Tankte packa ihop for dagen nu, klockan ar halv fem och jag har fatt massor gjort idag.. 

Borjade med mote med min Handledare imorse.. jag var ju lite nervos innan, som vanligt nar man skall ha mote, men jag trodde verkligen att det skulle bli sahar:

(Den har bilden sitter i mitt huvud anda sen Waynes forelaste hemma i Lund)

Det var inte sa farligt! :) daremot sa borjar jag kanna att det blir nagonting av mitt lasande och tankade.. 
Det kanns bra. Vi pratade om tidsplanering till jag borde vara fardig. Sa jag kommer nog bli klar i mitten av Juli till jag Aker hem! Men tyvarr blir jag nog inte klar innan.. Sa mina ifall att planer pa att se lite mer av aussie-landet blir nog inte av.. Men det gor inte sa mycket, jag ar overtygad om att jag kommer komma tillbaka hit. Dessutom ar det har ju en affarsresa av hogsta klass (i mina matt)!

Sa efter motet kandes det istallet sahar:
Det borjar kannas att jag kommit halvvags.. utan att tanka speciellt pa det har jag markt att jag mer och mer borjar ladda for att aka hem. Det kanns lite likadant som nagra manader innan jag skulle aka hit.. 
Jag far se till att jag inte missar att "vara har" bara, det ar sa latt att tanka framat..

Tank om jag kunde borja varje morgon med ett mote att bita i, det hade varit bra for mig tror jag. 
Huvusaken ar att jag faktiskt kanner mig nojd med min process idag!

Nu skall jag skynda till posten innan den stanger. 
Fick ett brev fran England i veckan som jag var tvungen att svara pa sa fort jag kunde :)

Ha det!


tisdag 8 maj 2012

ojda, vad har jag gjort idag.. egentligen..

 
Idag ar en sadan dag nar man kommer till jobbet for att ga igenom en sak..  Men sa slutar det med att klockan ar tre och det enda man har gjort ar maila, bestamma moten och sen sitter jag och laser en artikel om horapparatsanpassning pa barn istallet for mina kara emissioner..

Jag anatar att det ar okej att ha "en eller tva sadana dagar", det borjar kannas att jag ar mitt uppe i projektet nu.. Har kommit in i den har perioden nar jag hellre gor andra saker an min uppsats, kanner igen det sa val fran kandidaten forra aret och jag vet att mina goa klassisar hemma har gatt igenom samma kansla. 

Om det fungerar som forra aret sa kan jag vara lugn.. jag behover bara tanka lite pa nagot annat innna jag kan komma tillbaka med nya tag. Jag skall gora en plan for resten av veckan dag for dag innan jag gar hem, idag. Jag tror det kan hjalpa mig att strukturera upp veckan sa att den kan bli nage-sa-nar effektiv. :)

 Ja, jag gor nog det nu pa en gang tror jag!



See ya!





måndag 7 maj 2012

Långhelg.


Så slut på en vecka till.. Det har varit mycket och det har varit en rolig vecka.. Min handledare läser fortfarande min metod del så jag har haft tid att tänka på barnaudiologikursen.. har varit tillbaka på lektioner efter att studenterna har varit på "prac". De har varit på olika platser och det är väldigt kul att höra om vad de har upplevt. Jag kommer dock också får lite praktiskt erfarenhet i form av workshop nästa vecka.. vi skall öva på VRA/tittlåda på måndag! Spännande!
Frågade min föreläsare om film från Melbourne angående mätmetoder.. Han ska skicka utgivarens namn till mig så jag kasnke kan fixa hem dem, det vore bra.. för den var verkligen klockren! 

Jag ska ha ett möte med Joseph den här veckan om analysen så det känns bra, det är alltid skönt att få stöd från honom. Men, det är lite nervöst också, man vill ju ha gjort bra ifrån sig! :) 
Sen planerar jag in ett nytt möte med Wayne om Artikelförfattande, oj vad jag kommer bli bra på att skriva efter den här resan.. kan man hoppas iallfall..

På tal om handledare. fick mail från Jonas, min svenska handledare i slutet av förre veckan.. Fick lite hemlängtan, Men det kanske inte är så konstigt.. Jag har påbörjat ett nytt projekt som har med det att göra.. En slags överraskning! :) 

Idag har det varit en public holiday så jag hade en lång och skön sovmorgon för att sedan spendera eftermiddagen med att spela fotbollsmatch med Toni och det amatörlag som hon börjat spela med.. 
Good fun! Kommer nog hänga på de följande söndagarna också.. Verkligen roligt att spela lite boll.. Men är helt slut nu.. har glömt hur trött man blir av fotboll.. Jag önskar jag hade mina grässkor med mig ner..  Ska undersöka om jag kan låna ett par de sista månaderna jag är här.. det vore bra! 



Bakade kanelbullar till vår söndagsfika..
 Efter bullbaket var jag över hos killarna.. socialisera där är min favoritsysselsättning känns det som.. det har blivit lite av mitt andra hem. De är hur goa som helst.. Jag får tydigen inte åka hem för dem. de skall låsa in mig i garaget... Så om jag inte kommer hem vet ni var jag är! (haha)

Vi dricker kaffe på ett ställe som är en antikshop/retrobutik på söndagsmornar.. det är en tjej som är 22/23 som äger shopen och heter Holly. Hon är söt som socker och har alltid ett band i sina svarta lockar.. Dessutom skrattar hon hela tiden och är supermysig.. 
Ja ni har ju sett bilder från det stället sen tidigare.. där man sitter i deras trädgård.. Ska se om jag kan ha ett fånga minnet av henne på kort också! 
Så vi brukar ta med oss bakgrejer dit för att man bara kan köpa kaffe av henne.. Därav kanelbullarna.
Mina aussievänner tyckte verkligen om dem! det var bra! 

Jag köpte en gul velour klänning av henne.. I 50-tals stil. den är supersöt.. är riktigt nöjd över det.. :) 
Hade lite besvär med att välja dock. för jag provade två jumpsuits också.. en som var rutig i rött blått och grönt. den var supersöt, men lite kort i ivet.. så om jag hade köpt den hade jag behövt sy till den.. och känne rinte att jag har möjlighet till det härnere..

Sen Åkte jag och Lloyd och hämtade upp hans småsyskon och tog med dem på lunch in  New farm.. Det var supermysigt.. Elisa var ivrig att visa mig märket för hur högt upp översvämningen nått. De har satt ut att riktmärke som är Flood fast bara halva bokstäverna så det ser ut som om undre delen är under vatten. 
Det är lite kul, för som turist tycker man samma saker är intressanta som en tioåring tycker är häftigt. Så är det verkligen. (it could just be me, though) 

Allria Klippte Lloyds hår igår.. Shamal filmade processen och vi gjorde massa specialeffekter och en story om detta, Hur kul som helst!
Vi såg avengers sen! Jag lloyd och Allira, den var superbra! wow. jag älskar verkligen marvel filmerna. Ironman FTW!
Glömde dock min telefon i Lloyds bil. Så nu måste jag kila och hämta den.. Men tiden idag haar baraa försvunnit så kanske väntar till imorgon. det är sent nu.. nästan nio...







onsdag 2 maj 2012

oh, well.



 
Conversation at 9.15 pm yesterday..

Me: "God, it's cold, It really feels like winter is coming.."
Lloyd: "Louisa, take a look at the temperature?"
Me: "20 degrees? I don't believe it!?" 

conclusion:
 I must have turned into an Aussie ("kind of thing")

tisdag 1 maj 2012

SPSS!

YEY! IBM SPSS 20.0 finns nu pa min dator!

fick Niki pa IT service att installera det pa min dator, det har verkligen tagit henne hela dagen stackare!
Som tur var hade jag min barbara med mig idag, sa jag har kunnat jobba anda. Men guuu sa skont att ha 20.0 och det har pa kontoret, tank om jag hade behovt slapa pa min dator vareviga dag, huh, vill inte ens tanka pa det..

det ar lite fnissigt att jag blir sa glad over ett statistikprogram, men efter att det inte har fungerat att installera det till att nu ha det ar sa jakla gottigt! den ljuva nektarn av att vara staff pa ett universitet (aven om det bara ar pa lan just nu)

bildens kalla: http://www-01.ibm.com/software/be/analytics/spss/

Krocka med forvirrade forstaaringar och tanka om!

Idag tankte jag att jag skulle analysera lite pa morgonkvisten, men nar jag kom upp till kliniken sa var det massor av forsta ars studenter dar. De sag nervosa ut och lite forvirrade..
Nar jag kom in till 747a sa visade det sig att just idag har de examination i Kliniken. Jag tror det maste vara tonaudiometri. Jag har for mig att de examinerar med en dator dar examinatorn kan se hur de gor tonaudiogrammet. (nagot som Paul berattade om forut)

Ar det inte nagot at det hallet man gor pa  KI ocksa, eller kanske bara nar man ovar och inte som "tenta". Har for mig att Petra(?) fran KI har visat nagot sadant nagon gang.. (stlhmstudenter far garna ratta mig om jag har fel!)

Men tillbaka till min analys som inte blev av... Joseph ringde mig en stund senare och jag kan gora det i eftermiddag (da jag trodde det skulle vara upptaget, hoppas jag inte har ratt) istallet.

Tur att man kan vara flexibel nar man skriver uppstats, det ar ju inte som om jag inte har annat att gora. (tittar pa min hog med "att lasa" artiklar) Visst, da ar det battre att blogga lite!

Jag kilade pa valborgsfirandet igar iallfall, Svenskar som grillade och drack champange i en park vid floden. Men jag holl mig fran det for jag tankte att det var ju anda mandag igar och Uni idag..
 Min hals dodar mig idag bara av att sitta ute i tre timmar, hur vore det att vara ansvarfull och vila?
Det var trevligt dock. Nar jag gick darifran sa horde jag deras skratt klinga genom parken i evigheter efter jag lamnat dem.. Jag var namligen tvungen att kila hem tidigare for att gora kottbullar. -Hur svensk var inte jag igar da!? Holl nastan pa att roka mig och Jess inne av allt os det blev.. Kan inte saga att de holl mattet for mina vanliga kottbullar.. jag skyller pa spisen som bara har jattehog varme eller ingen alls.

Det kom upp pa tal igar om att det ar lustigt nar man laser det man skriver i sin blogg. Det ar som om ens svenska blir samre och samre ju langre man bor har. herrejisses, det stammer faktiskt. Men jag kan tycka att det ar lite chanrmigt!

Charmar vidare med min lasning nu!