Audiologi på andra sidan jorden, forskningprojekt och livet som student

måndag 30 april 2012

Sjukishelg och sa borjade veckan..

Man kan tro att i australien kan man inte bli sjuk och det ar ingen risk att bli nedkyld.
Men det har jag fatt erfara att sa inte ar fallet. Har spenderat helgen med att forsoka kurrera.. Sa jag kunde inte aka med till sjukhuset i lordags. Det kanns inte sa kul. for det forta missade jag ju ett tillfalle att mata pa barnen och sen ar lordagarna ett bra tillfalle att fraga min handledare om saker. (Han kom ner till mitt kontor imorse istallet, sa jag antar att det var bra det ocksa, vi skall ha ett mote i slutet av veckan och prata lite om analysen som jag gjort, yey!)

 Men saklart ar jag ju alltid for tidig pa att gora saker anda (utan att hinna tillfriskna helt). Korde namligen ett benpass pa garageuppfarten pa princess st. igar. skulle jag inte ha gjort. Dock presterade jag battre an jag gjort forut pa squatsen och hade publik fran grannens balkong (haha).

MEN...

 Sa nu sitter jag har pa kontoret, nyser och dricker varmt for att det inte skall kannas som nagon drar ris genom min hals varje gang jag svaljer. Ni vet hur det ar nar man behover tvinga fram varje svaljning. huva!

Men det gar nog over om nagon dag, jag har tillochmed ingen lust att kora gympass idag = jag mar inte bra.

De Svenska utbytesstudenterna firar valborg i parken ikvall. Hade varit trevligt att kika forbi. Men ar radd att jag kommer vara helt slut efter arbetsdagen. Sa det blir nog inget valborg for mig i ar. Men vad gor det nar man anda inte kan vara i pildammsparken och titta pa brasan.  Tank vad man blir fast vid "det vi brukar gora". Speciellt nar man inte kan gora det for att man inte ar hemma. Jag langtar till lillkillarna och lilltjejen(syskonbarnen) ar gamla nog sa de kan vara med och se brasan!


Jag har lunch nu, sa jag kanske skall ata nagot (om jag kan..) istallet for att blogga. Vi hors!


måndag 23 april 2012

....

När det inte händer mycket på min blogg så vet ni att det händer mycket i mitt liv!

Så det har gått torsdag fredag och en helg sen sista uppdateringen.. Om man inte räknar i dagar utan händelser har det gått några nya (också första)svenska vänner, gymmande, fyra bäbisar på sjukhuset, kvalitetstid med vänner och en sjukt nice söndag! (plus idag med skrivande och läsande)

Vi börjar med Svenskarna! Så här var det: Jag hade suttit med en kaffe på darwins och försökt hitta källan till 400 msec. Helt snurrig av läsande och för mycket koffein går jag därifrån.. Och hör till min förtjusning Svenska kvittrandes! Well, jag vet inte om det var så mycket förtjusning som bara reflex men jag sa hej till de två tjejerna som stod där och pratade! De är här på Utbytesstudier i ett år och tydligen är det 21 svenskar här den här terminen.. 22 med mig. (men jag vet inte om jag kan räkna mig på riktigt för jag är ju inte i nåt program, men ändå!!)

De bjöd in mig till en fest på lördagen och jag och en av dem (Kajsa) skall ta en kaffe imorn eftermiddag. Tänk vad ett hej kan göra om man inte är hemma :)



Kilade till gymmet och körde ett benpass (a la Brorsan) på fredagkväll.. Jag har fortfarande probem att resa mig upp när jag suttit ner. Så det känns göttigt! Det är sjukt nice att vara på gymmet kvällar och helger. Det är inte många andra där då.. Så då kommer personalen och pratar med en istället. (speciellt en av dem, han som ser ut som vår Jåcke på Friskis Ön!) 

Bilderna är från nedersta våningen, Här är det ben och fria vikter över 10 Kg (dumbbells) som gäller.. Sen en våning upp finns det lättare fria vikter och maskiner samt en avdelning med mattor och bollar.  Översta våningen , (upp en trappa till) Är det också fria vikter och stänger. Hej "21:an" brukar jag tänka när jag går upp dit på rygg/biceps  passen.. :D

Sjukhuset och forskningen gick superfint i lördags..
Även fast jag inte kunde somna kvällen innan (Fundera och titta i taket) så gick hela förmiddagen på ett kick. Jag önskar att vi kunde vara där fler dagar och oftare. Jag känner verkligen att jag vill arbeta med barn varje gång jag går därifrån. 

Vi var och badade i south bank i Söndags, 
Men först satt vi på ett litet fik/antikbutik och drack kaffe hela morgonen. Det ligger precis mittemellan vårat hus och princess(killarnas place)

det här är på fiket som är som hemma hos någon så man 
sitter på deras bakgård. De har tre hundar. 
Här ser ni en av dem  med Lloyd! 

South Bank, prommenaden.


Sola och Bada, bra för att koppla bort forskningstankarna en söndag!


Efter det följde jag med Lloyd till hans morfars ochj mormors för det var Johns (morfadern) Födelsedag den dagen. Vi åt chokladtårta och drack kaffe, sen stannade vi på kvällen och åt middag med. Det var supermysigt och det är verkligen fint att höra om hur de ser saker och hur Brisbane har utvecklats sen de var unga. Vi försökte få Possum:arna att komma och käka när det blivit mörkt.. Men de ville inte komma fram.. Kanske nästa gång.. 
De håler de vilda djuren väldigt nära, matar papegojorna och de skrattande kookaburrorna så att de kommer och sitter på verandaräcket.. Ni ska få se bilder sen när jag har lagt över dem på datorn! 

Just nu sitter jag med två artiklar som jag skall använda som källor. lite bakvänt då jag redan skrivit i metoden men jag måste ju ha källan också! Why oh Why! 
Det är det som jag jobbar mest med nu.. hitta de källor som glappar.. jag vill inte skicka in innan jag har dem. Hade en bra jobbdag idag. Jag gillar när man känner att man har gjort bra ifrån sig på kontoret.. 

När jag har läst klart den artikeln som jag börjat på skall jag göra en plan för imorgon och sen krypa till kojs. Är rätt trött eftersom jag var uppe tidigt, tog med Lloyd och sprang imorse innan Uni och sen körde ett brösttricepaxlar pass innan jag gick hem.. det innebär att jag kommer sova gott.. :)


onsdag 18 april 2012

Nonsens igen.

 Vet inte om man ser så bra, för hade bara min Mobil som kamera när jag tog detta kort. -När jag gick hem från Uni häromkvällen var det ett par som gifte sig på "the great court." eller, de gifte sig klockan tre när jag hade Lunch (gick förbi då) och sen fotade de i skymningen. Vilket jag förstår för UQ är jättevackert när solen håller på att gå ner. 

Undrar varför de ville gifta sig på universitetet, visst det är otroligt vacker miljö..
Men ändå..
 Jag började fundera över om de kanske hade träffats under sin utbildning, för isåfall är det faktiskt romantiskt.. Två PHD-studenter som finner varandra bland högar av data att analysera :) 


så här ser det ut när man kommer hem till mig.. Man kan tro att alla hos oss är sånna här lyxlirare.

Men så tittar man utanför dörren, så ser man att så inte är fallet.. - Sspice på mig och Toni! (haha)
Tror att jag inspirerat Toni lite, för hon har börjat komma igång med både fotboll och Yoga sen jag flyttade in.. Det blir väl så. Man blir som man umgås (?) Eller bara sammanträffande!?
Ben kan inte riktigt vara med i vår klubb.. han ser mest på serier.. (haha igen)




Mer sport. Var på killarnas baksetball match igårkväll. Det är kul att vara med som "cheerleader"  också, mest för att man träffar folk :) Pratade med En tjej som heter Hanna Svendsen som har ursprung från Danmark. Vi pratade om hur man bäst tar sig runt i Europa.. för hon och hennes kille (som är från Albanien) Ska åka upp till oss inom några år. Vi pratade om språk, kultur och annat trevligt.. Sen var jag verkligen trött efter att sitta i en baskethall med reverb upp över öronen (ja, bokstavligt!) och prata på annat språk än mitt modersmål! Även om engelskan flyter på nu så är det i sådana situationer man märker att det inte är min "ursprungliga tunga"
Jag var glad att jag hör bra åtminstone..

måndag 16 april 2012

Ett inlägg till.

Hemma och mätt efter god middag efter gymmet!

Känner mig superduktig som har gjort i ordning en sallad till lunch imorgon. Tonfisk och keso, overseas weight.. jo visst, i muskelmassa :) !

Kilade lite tidigare från Uni idag (var därifrån redan kvart över fyra!!) Det gjorde att jag faktiskt har haft lite tid här hemma efter gymmet idag.. Det behövde jag. Man glömmer lätt bort hur viktigt det är att bara spendera tid med sig själv då och då..

Jag kände att jag var värd att kila därifrån då jag var kar med analysen så här långt och skickat in ett nytt utkast. Hade sällskap på kontoret av min kontorskollega idag (Kathrine är där måndagar och onsdagar och var idag tillbaka från 2 veckor av ledighet). Vi hade kaffepaus ihop och pratade om barn!  Jag blev ju moster för tredje gången förra onsdagen. Världens sötaste lilla flicka och jag har tagit på mig ansvaret att lära henne rida! Min kontorskollega har ju en liten i magen och en pojke därhemma. Kan jag prata om barn gör jag det gärna och Kathrine var såklart mottaglig för detta!

Så det har varit en bra dag, fått en de gjort och även lite socialt på jobbet.. Jag tror lite att det var just därför det har gått så bra idag.. Man glömmer lätt bort sånt som man tar förgivet..

Apropå det bör jag skicka iväg ett mail till Alicja om ny lunchdate. Alicja är en av föreläsarna på Audio-avdelningen, hon har doktorerat på döda regioner och håller i kurser om kommunikation som en livslång utveckling. Som ni kan förstå är det alltid intressant att prata med henne!

Ja, det här inlägget blev ju "nonsensord" (Aud/log humor) .. men Så får det vara idag!

Godnatt och sov gott -Eller ha en fin vårdag så skall jag ha en skön höstnatt! Temperaturen har sjunkit en del nu.. det är ungefär 18 grader på natten (25 på dagen om solen är framme), jag tycker det är kallt. det är lustigt hur fort kroppen anpassar sig. Som tur är ligger temperaturen inte som ute i väst (där vi var påskhelgen) för där droppar den ner till 0- gradigt på natten och supervarmt på dagen.. uhu! Inget man är van vid från landet lagom :)

XO

:)

Söndagen har gått på ett litet kick.. antar att det är så det ska kännas..
Ignorerade min huvudvärk och tog mig på en löparrunda.. jag tror nämligen det är lösningen på allt från skrivkramp till sluta  med söndags slöande..

Har analyserat data idag.. nu behover jag mer babisar att analysera innan jag kan fortsatta med det. Vi skall ut till sjukhuset pa lordag igen. Ser verkligen fram emot det. Det ar lite fnissigt att man kan vara sa exalterad over sitt arbete!

Vill ni höra vidare om landet?
Jag hoppas att ni inte tröttnar på mitt berättande det för det gör verkligen inte jag!






Har ser ni mig i arbete! Plocka ner staket i 30 graders varme.. det ar grejer det
Det har ar en svamp som vaxte pa vagen,
 i flera dagar korde vi forbi dem och var 
overtygade om att det var agg
 som lag utspridda.


 Jag fick chansen att stycka kangurun som killarna jagat.
Det var fran borjan tank som mat till hundarna.
Men eftersom varken jag eller Meg (en bekant till familjen) hade
atit kanguru tidigare sa tog vi rumpsteken och filen och gjorde en supergod stuvning av.

Det var en haftig kansla att gora det. men kanguru luktar valdigt intensivt och det tog dagar innan lukten gatt ur nagelbanden.

Hoppade in i duschen direkt efterat kan jag saga.. med tanke pa att lilla Elisa hittade kottbitar i haret pa mig var det nog en god ide. (de  kom nog inte fran nar jag styckade utan fran nar jag delade den i bitar med yxan till hundarna. later kanske brutalt, men fullstandigt normalt i den har miljon!)







- Middag och grilla marsmallows vid en lägereld nere vid vattnet på baksidan av huset. Vi eldade träd som vi släpat bakom jeepen och gammalt bråte som skulle göras av med.


-Hämta hem 300 av deras 1500 boskap. köttkor, hur vackra djur som helst! Deras farm är ungefär lika stor som malta i landyta. Det är inte lite det :) 
 
Killarna var på motocrosser och vi tjejer på hästar. (jag red en svart häst med stjärn som hette midnight, Smickrande att jag fick rida henne för tydligen sätter de inte vem som hest på hennes rygg pga hennes temperament)
Jag smorde all deras utrustning till hästarna, cowboyssadlar och träns dagen innan.. Det var en vän till familjen som hade gjort två av sadlarna "by hand" så att två av dem var perfekta till mor och far i familjen.
Det tog en hel dag att valla hem boskapen och in i en fålla där de märkte de nya kalvarna och brände hornen på dem dagen efter... Ni skulle sett mig på Midnight, få djuren att gå dit du vill i flera timmar och sen om någon stack iväg - fulll galopp (så att min hatt flög av en gång), stanna genom att sätta hästen ner, vända och ta tillbaka djuren till flocken och in i fållan.. Jag fick kommentarer som "you are a real horse girl" och Lloyd kallade mig cowgirl efter det :)
 
 Har ser ni oss när vi märkte de nya kalvarna!


Mamman i famijen skickade mig på uppdrag hela tiden och gjorde så att jag fick jobba med djuren precis som de som bodde där gjorde, hon skickade in mig bland korna (som då var separerade från sina kalvar för märkningen) för att fösa in en av dem till en annan fålla för att hon hade en svullnad på käken som såg ut som en dålig tand.Men verkade inte vara tanden ändå  för de kunde inte hitta nåt även om man kände efter i munnen. Iallafall, så ,maffigt att gå omkring bland hundratals kor och hitta en som du tar till en annan fålla. En av dem följde efter mig hela tiden för att jag skulle klia henne mellan hornen, hon var supermysig, sån personlighet! 


 Har är jag med Isy och Elisa, Elisa är lika gammal (10 år) som jag var när vi flyttade från vår gård i Jämtland.
Isy bor hos Lloyds mamma som är logoped och driver en skola for barn med sprakstörningar.
 Isy går på denna skola 9,5 timmar hemifrån.
 



 





Lite posebilder ute vid vagen!

Ja, det är en dödligt giftig orm. Men den är tack och lov död. Vi kollade så att den var borta och la den upp och ner så att andra
skulle veta att den inte levde när de passerade.
  Vi hörs!

lördag 14 april 2012

Fladdermöss och fortsättning på påskhistorian

Så damp jag ner i soffan med datorn i knät.. mitt huvud snurrar av förnamn på barn och siffror som födelsevikt och noiselevel.. Med andra ord, jag kom precis hem från Uni..

På vägen hem tittade jag upp i varenda träd, för igår såg jag nämligen fladdermöss hängande i dem.. stod och pratade med en av dem ett tag.. tills allt för många personer hade gått förbi och tittat konstigt på mig..
Den fladdermusen var stor som en chiwawa.. och hade likadana ögon som Sajmon.. (sajmon var en kinesisk nakenhund som hade en stor plats i mitt hjärta)  Ett tag undrade jag om det fanns lite av honom i den där fladdermusen.. ni vet när man får en känsla av att man setts förut?  Ville därför se dem idag igen.. men jag tror jag var lite för tidig.. jag såg bara  papegojor som flög och tjattrade överallt. :) 

Men, jag har ju en historia att fortsatta berätta om.. Var var jag... Just det - Lördagsmorgonen!



Vi började morgonen med att ta fyrhjulingen ner till kalvarna.. för att de skulle få i sig lite mat.. sen öppna grinden och låta dem ströva runt gården under dagen.. På kvällen, innan det blev mörkt föste vi in dem igen.. folk skrattade lite åt mig för att jag var den enda som envisades med att göra det till fots.. De andra satt på motocrosser..
 
vi åkte ut med bilen för att laga staket 





 På eftermiddagen åkte jag och Lloyd ut till en av dammarna "8 mile" och tittade på solnedgången.. Lloyd körde ut och jag fick köra hem! Whoho!







Så fort det bir mörkt kommer det fram gröna lövgrodor.. de är supersöta, men överallt.. man får till exempel putta av dem från toalettsittsen om man vill gå på toa :) 

Den här kraken hoppade direkt upp på min axel och stannade där en lång stund.. innan den bestämde sig för att hoppa rakt på Rays (Lloyds mammas man) öl.. det var mindre uppskattat :)




Så fort kidsen hade hoppat i säng gjorde vi i ordning påskkorgarna som de hade satt ut utanför sina rum.. Här nere målar man teckningar och sätter ut till påskharen. Mysigt.. jag målade tre bilder och barnen fick varsin bild av mig, min korg behövde ju inte vara lika fin som deras korgar.. 


Sen gick vi på en godnattpromedad, träffade hästarna som ser ut som demoner på alla kort.. men de var supermysiga.. Midnight är den som inte tittar in i kameran, henne red jag när vi var uppe i sadlarna.

fortsättning följer...

fredag 13 april 2012

Att fira en påsk på Queenslands landsbygd

Har varit hemma några dagar från min lilla trip ut på landet över påsk. Har tagit ett tag att komma in i rytmen här hemma igen. Men jag är på väg ditåt iallfall!

Vi åkte i fredags, klockan supertidigt på morgonen för att komma fram innan det blev mörkt. Mest för att vi ville undvika skymningen då kängrusarna gärna hoppar ut framför bilen..

På väg ut såg jag för första gången bomullsodling. Det var häftigt. Jag tänker på gamla filmer från Amerika när jag tänker bomullsodling. Vi stannade för att tjuva en liten bit till mig. Då såg vi även när de rullade ihop bumullen till balar. ungefär som hö eller ensilage fast dubbelt så stora!

















Vi stannade och åt lunch, mackor som jag gjort kvällen innan. Perfekt rastplats som ni ser nedan! Tänk att bara några veckor tidigare låg den här bron under vatten!  Men översvämningarna har gjort så att naturen är grön och frodas. Det innebär att jag har sett något som inte ens många aussiesar har sett!



Ett foto av mig vid en kaktus!  

 Sen bytte vi bil när vi kommit förbi det sista samhället.. till en "jeep" istället. Naturen var underbar. Så otroligt mycket utrymme och man kan se nästan hur långt som helst.. här är vägen ut.


Såg massor av djur på vägen ut. Kängru, Emu, Galah, Getter(vilda), Boskap m.m.  









Hoppade direkt in i första bästa traktor!








Mötte grisarna när vi kom hem, de är vilda grisar som
fångas för att sedan bi bacon. inte dessa dock. de är bara
husdjur.

Vi åt porksteak till middag och sen bums i säng i väntan på lördags morgonen. 

Forsättning följer...