Audiologi på andra sidan jorden, forskningprojekt och livet som student

torsdag 28 juni 2012

Minisemester

Den här veckan har jag lämnat in mitt final draft till mina handledare.. Jag väntar nu på feedback och passar på att ta lite semester :)

Det känns jätteskönt att ha lämnat in det, jag är faktiskt riktigt stolt över att jag fixade det :) Kanske inte ska säga för mycket, jag är ju inte över mållinjen än :) Men på god väg !

Igår när jag kom till uni mötte jag två av audio-tjejerna, vi stod i regnet (under tak dock) och fnissade en stund.. De berättade till exempel att Wayne hade testat hörseln på hästar den morgonen! Att jag inte visste det! jag hade velat vara med, haha. Men Wayne har lovat att säga om de åker igen medan jag är här. fick artiklar om vad de har pysslat med angående djurmätningar, så idag tänker jag läsa om hästar hundar kaniner och guldfiskar :)

Jag ska även baka kokostoppar (med vit choklad i) till Jamal, han fyller år idag så jag tänkte att jag skulle fixa något gott till princessstreet :)


Sen imorgon bitti, klockan innan solen gått upp åker vi ut på landet.. jag, Jack och Lloyd. Vi stannar i Mitchell och äter en hamburgare som jag tänker gästrecensera i Alans Blog http://hamburgertallrik.blogg.se/ :) 


Vi kommer stanna på landet till måndag morgon när vi åker hem.. så har jag en vecka i Brissie innan jag drar på högklackat och gör Sydney..
Tänker lite dagsturer och turistigt runt om Brissie!
:)'

+ någon/några dagar får jag spendera med att putsa sista på uppsatsen! Puts puts! :D







fredag 22 juni 2012

Sjukhuset, research och Biljard!

Som min systerson Emil (3,5 ar) sa, I landet dar lovisa ar finns det stora spindlar. Sa sant!
Har ar en av dem, hon (hon?) har dock varit i slagsmal eller liksnande for hon har bara 7 ben kvar, ar hon da en spindel? :)



Sjukhuset i Ipswhich! Har jobbar jag lordagsmornar.. Men inte nu mer, de fyra sista helgerna ar "lediga"
:)

Sahar informerar man i Australien, anpassa spraket till Kidsen :)
Min Kontorskollega slutade i onsdags, sa nar jag var ivag och besokte en skola for barn med primar spakstoring lamnade hon denna fina lapp! Kommer sakna henne med!
Mitt forsta "Hejda".

Kommer Skriva ett inlagg om Skolan imorgon eller sondag!

Sahar flaschigt jobbar jag!

Sen tog jag Eftermiddagen Ledig eftersom jag anda vantar pa feedback och antagligen kommer jobba pa uppsatsen i Helgen..


Lite Artzy Bilder :)

BBQ, finns i nastan alla parker och ar toppen for eftermiddagar!
Har ar det gamla fangelset, pa sondagsmorgonar ar det marknad har, det ar bra for det ar nara och massa billga frukter och gronsaker!



Nastan Prastkragar till Midsommar? (mittivintern)
 
Har hittat ett hemligt stalle, dar man kan sitta i skuggan av traden och lasa ungdomsociologi :)

Bilar med mina initialer forfoljer mig! Ser det som ett tecken.. Vet inte pa vad, men anda!

Var ute och at med Kate och Planerade var Sydney-resa..

Sen spelade vi Biljard ocksa! :)

Jag ar till och med samre an vad som syns :)
- Kate vann :) Lika glad ar jag for det!


måndag 18 juni 2012

En manad kvar i 'paradiset'

Kan veckorna sluta puffa forbi? jag hinner inte ens blinka sa har det gatt en vecka sedan jag skrev har sist.
Jag antar att det ar sa det ar nar man kanner sig bekvam och livet pa andra sidan jorden blir en vardag.

Det ar en vardag for mig nu, till och med lordag sondag denna helgen, jag har skrivit pa min uppsats hela helgen.. Men, idag skrev jag ut min diskussions del for att lasa igenom innan jag skickar till Joseph. Jag Passade dessutom pa att skicka till Toni sa hon kan kolla pa min engelska en svang. Det hade varit superfint om hon hittade tid till det :) Om inte annat kan hon ju garna ge mig lite rad om generellt vetenskapsskrivande pa engelska... Det ar ju alltid bra att ha olika perspektiv!

Jag och Kate kom over ett erbjudande pa hotell i Sydney, sa vi skall bara boka och sen ar det good to go!
Det skall bli trevligt att leka lite turist :) Vi tva aker den 12 Juli och kommer hem den 15:e. Sa det blir en langhelg :) Sen har jag mitt sista mote pa Uni mandagen efter. Ska ordna sa att jag kan traffa bade Jospeh och Wayne, tank om de har tid att ses samtidigt. Det hade varit bra!

I lordags kom jag lite tidigare an Joseph till sjukhuset och babisarna. Satte upp hela utrustningen, checkade av med the midwife vilka babisar som var grona for test.. Tankte inte sa mycket pa att nar jag gick in kunde jag inte ga in genom huvudingangen.. den var avstangd.. Men, nar jag plockat in den forsta babisen och vi skulle borja mata borjade aven byggarbetarna sitt arbete. De lagger tydligen om golvet pa vaningen under. Vilket innebar 60 dB i Ambient noise. :/ Sa vi packade ihop och akte hem igen. Jag kom hem vid tolvtiden, och hade lamnade vid 5 am.for att inte gora ett skvatt. vilken morgon!

Sa nu ska vi undersoka hurvida de kommer jobba nasta helg eller inte, far ringa dem i slutet av veckan..
Om de jobbar sa var det sista helgen jag foljde med ut till Ipswich. Fast, jag undrar om jag inte pa nat vis kommer komma tillbaka dit igen :) Det ar sista helgen, for nu borjar konferenser och liknande droppa in for mina handledare. Adelaide i juli, (Wayne presenterar 11 artiklar, det ar imponerande i mina ogon!) Onskar jag skulle aka, men det ar ocksa en sak jag far gora om nagra ar istallet..


Idag ar det en manad till jag landar hemma i Sweden, Det kommer ga pa ett litet kick! ar lite kluven just nu i att fundera pa vad som hander hemma fran och med augusti och vad som hander har till mitten av Juli.. Tankar sna svanger fram och tillbaka mest hela tiden! Gott att veta att man ar manniska :)

Hors av gott folk.




måndag 11 juni 2012

choklad och Anka



Det Här har jag gjort ikväll, Max Brenner choklad! chocklad sufflet med varm choklad till! Wow, det var så gott så gott.. Och sen blev jag alldeles sockerglad och vet inte om jag kommer kunna somna på ett tag :)

Men det var vi väl värda fter massa plugg hela helgen, det börjar ta sig faktiskt! :) kommer vara klar med resultatdelen imorgon.. Så skickar den till min handledare då, sen är det direkt på diskussionen :) 

Har även börjat sociologikursen på riktigt nu.. Den är jättespännande :) Tror att jag kommer ha mycket nytta av den i mitt framtida arbete med ungdomar :) 

Ja, jag måste berätta, Jag var på middag hos Alicja i lördags, som jobbar på audiologi avdelningen, undervisar och forskar. Hon hade lagat en jättegod Anka med apelsin och äpplen, Kändes lite som hemma :) men så är hon polsk också, det är annan mat i Europa,. for sure :)
Jag insåg efter den kvällen hur mycket jag uppskattar middagsbjudningar och när man umgås med personer som tycker om att diskutera saker lite djupare. :)

Också, Peter som är Alicjas man hade sina kollegor över, och en av dem är från Norge, det var roligt att höra hur man fastnar i Australien.. Alla utom Justin och hans flickvän har en gång fastnat här nere. :) Well, :)








måndag 4 juni 2012

Äntligen Över!!

Jag har precis varit på gymmet, för jag känner mig så pass frisk igen att jag kan hänga där igen!

Japp, ni hörde, jag har varit sjuk igen, Jag var nästan döende i fredags.. Sen bättre i lördags fast det svängde snart runt  efter jobbdagen.. (lördag betyder inte helg). Men söndagen kände jag mig tusen gånger bättre (fast jag inte kunde prata utan att låta som ett troll)
Men helgen var bra ändå.. Sjukhuset på lördagen, Tre bäbisar testade, nej fyra.. men tre includerade (oj där smög det visst in sig ett C istället för k, som det kan gå!)
Jag sov middag, tre timmar och sen kilade jag ner tilll Uni för lördagsmys i The Research rooom.. Vi analyserade sista statsen imorse, vilket betydde att fler bäbisar kunde bli inräknade i studien. Så nu är datan nästan normalfördelad, väldigt nära! :) 

Hittade roliga fynd när vi analyserade imorse.. men det får ni läsa om i min uppsats (cliffhanger) ;)

Min handledare kan nog vara en av de människor jag träffat som kan hålla flest bollar i luften, han har så många projekt på  gång och han är över hela världen samtidigt känns det som! Samtidigt som han är där för mig whenever :) Om jag kan vara minsta lilla som honom när jag är professor (sa jag när? Ojdå, kanske mer om?) så kommer jag vara stolt över mig själv!


Iallfall, Har haft en göttans bra dag som varit mer produktiv än någonsin förut typ! Så nu är jag värd en godnattprommenad med Lloyd!

Vi hörs :)